2012 - Rajzpályázat - A szabadságharcosok üzenete

A kiírás letölthető, nyomtatható változata: Rajzpályázat

A "Mecseki Láthatatlanok Nyomában" címmel rajzpályázatot hirdet Pécs, Komló és Pécsvárad önkormányzata általános és középiskolások részére azzal a céllal, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc Pécs környéki utóvéd harca méltó helyre kerüljön a mai nemzedékek emlékezetében.

1956. november 4-én a szovjet csapatok pécsi bevonulása után diákok, munkásfiatalok – mintegy 300 fő szivárgott föl a Mecsekre, ahol szabadcsapatokká szerveződtek azzal a céllal, hogy folytatják a harcot a hazáért és a szabadságért. 12 napig tartották magukat, eközben megpróbáltak fegyvert, lőszert szerezni, megtámadták a pécsváradi rendőrőrsöt, itt egyik vezetőjük Málics Ottó halálos sebesülést szenvedett. Az ellenség elől rejtve maradtak, a fogságba esést elkerülték. November 16-án határozták el, hogy a csapatot feloszlatják a reménytelen politikai helyzet miatt. Egy részük a jugoszláv határon át emigrált, az itthon maradottakra üldözés, esetenként börtön várt.

A rajzpályázaton a témához kapcsolódó műveket A/3 vagy A/4 méretben kérjük, bármilyen technikával lehet indulni.

A pályaművek értékelése korosztályonként történik.

Általános iskolások: 1-2. 3-4.

Általános iskolások: 5-6. 7-8.

Középiskolások: 9-10. 11-13.

A jeligével ellátott pályázat beadásának határideje: 2012. november 6. - kedd - 16:00 óra. Postai úton vagy személyesen kell leadni Pécs MJV Polgármesteri Hivatal, Pécs Széchenyi tér 1. címre.

A neves művészek értékelése után a díjkiosztó ünnepség november 16-án, pénteken 15:00-kor a Művészetek Házában (Pécs, Széchenyi István tér 7.), a Fülep Lajos teremben lesz.

 

Információ:
http://mecsekilathatatlanok.hu
Tel.: 06 30/475 58 62
E-mail: mecsekilathatatlanok@gmail.com


2011 - Irodalom, és rajzpályázat eredmények

2011 november 16-án a Pécsi Művészetek Házában került megrendezésre az irodalmi, és rajzpályázat eredményhirdetése. Rövid történelmi bevezető után, a meghívott egykor "Mecseki Láthatatlanok" közreműködésével átadtuk a díjakat. A tehetséges rajzolók örömmel fogadták a küönböző rajzeszközöket. Jövőre '56 - 56. évfordulóján a pályázat ismét kiírásra kerül. Képek a díjátadó ünnepségről: Galéria

Valamennyi pályamunka november 28-ától 2 hétig megtekinthető a Szivárvány Gyermekházban.

Az 1-2. korosztály helyezettjei:

Az 3-4. korosztály helyezettjei:

Az 5-6. korosztály helyezettjei:

Az 7-8. korosztály helyezettjei:

Az 12-13. korosztály 1. helyezettje:

Különdíjak

A beérkezett pályamunkák megtekinthetőek itt: GALÉRIA
illetve a facebook oldalon.